نقد و بررسی بازی آنچارتد  Uncharted 4: A Thief’s End

نقد و بررسی بازی آنچارتد Uncharted 4: A Thief’s End

در این مطلب از گنوپلی قصد داریم به نقد و بررسی بازی Uncharted 4: A Thief’s End بپردازیم و نقاط قوت و ضعف آن را بررسی کنیم.

سری آنچارتد Uncharted همیشه از فرانچایزهای محبوب و باسابقه سونی و کنسول Play station محسوب می‌شود. عنوانی که طی سالیان اخیر بی‌رقیب بوده در حدی که نسخه دوم آن، یعنی Uncharted 2: Among Thieves بهترین بازی سال 2009 نام گرفت. پس از آن هیچ بازی نتوانست عنوان بهترین بازی سال را از آن خود کند تا سال 2018 که بازی God of War توانست با شکست رقیب، صاحب این عنوان شود. بازی Uncharted 4 A Thief’s End آخرین نسخه منتشر شده از سری Uncharted محسوب می‌شود که در سال 2016 و برای کنسول نسل هشتمی سونی منتشر شد.

به طور کلی بازی‌های سری Uncharted با داستان‌های هیجان انگیز، انیمیشن‌های روان و گان پلی لذت بخششان شناخته می‌شوند. ترکیب همه این خصوصیات مثبت باعث شده تا همه نسخه‌های این مجموعه با بازخورد مثبتی از سوی کاربران مواجه شوند، به طوریکه در سال 2015، بازی Uncharted The Nathan Drake Collection منتشر شد. این بازی پکیجی از 3 نسخه منتشر شده از سری آنچارتد در نسل‌های گذشته بود که به صورت ریمستر شده در اختیار کاربران PS4 قرار گرفت. این مجموعه برای گیمرهای قدیمی یک تجدید دیدار لذت بخش و برای کاربران جدید سونی یک تجربه فوق‌العاده محسوب می‌شد. تجربه‌ای که مخاطب را با کل مجموعه آشنا می‌کرد.

بازی Uncharted 4: A Thief’s End در سال 2016 منتشر شد و یکی از برترین بازی‌های اسن سال محسوب می‌شود که توانست چندین جایزه معتبر هم کسب کند. امروز قصد داریم در این مقاله به نقد و بررسی آخرین نسخه منتشر شده فرانچایز محبوب Uncharted بپردازیم.

داستان بازی Uncharted 4

داستان Uncharted 4 در یک نگاه گذرا تفاوت چندانی با بازی‌های گذشته این سری ندارد. ماجرای نیتن دریک و دوستانش که تصمیم می‌گیرند در جستجوی یک گنجینه مخفی دیگر راهی ماجراجویی تازه‌ای شوند و در نهایت با پیدا کردن گنجینه و از دست دادن آن در لحظه آخر، به خانه بازمی‌گردند. اما در حقیقت Uncharted 4 داستان روابط انسانی یک زن و شوهر، دو برادر، چند دوست و وسواس‌های ذهنی و پشیمانی‌های آن‌ها است. آغاز بازی بسیار هیجان انگیز است، در واقع سکانس اولیه بازی با یک تعقیب و گریز  پرهیجان شروع می‌شود، جایی که نیتان و برادرش سم، سوار بر قایق هستند و در یک دریای طوفانی گرفتار شده‌اند و دشمنان از هر طرف به آن‌ها شلیک می‌کنند. همانطور که حدس زدید سم یکی از شخصیت‌های جدید سری Uncharted است که تاکنون بازیکن‌ها و حتی الینا ( همسر نیتان دریک) هم از وجود او اطلاعی نداشتند. در طی بازی و از طریق فلش بک‌های قابل بازی، سم و دیگر شخصیت‌های جدید معرفی می‌شوند.

این مطلب راهم مطالعه کنید: نقد و بررسی بازی هیتمن ۳ - Hitman 3

این فلش بک‌ها به حدی ماهرانه هستند که احساسات بازیکن‌ها را به خوبی تحریک می‌کنند و در مدتی کمی بازیکن را به سرگذشت این شخصیت‌ها، از جمله سم، علاقه‌مند می‌کنند. علاوه بر این در یکی از قسمت‌های آغازین بازی، بازیکن می‌تواند در خانه نیتان و الینا گشت و گذار کند، شاهد زندگی روزمره این زوج باشد، پلی استیشن بازی کند و با تعامل با اشیای مختلف خانه خاطرات نسخه‌های گذشته آنچارتد را مرور کند. در واقع با این سکانس‌ها، داستان و شخصیت‌های بازی به زیبایی پایه‌ریزی شده‌اند، چیزی که در کتاب‌ها و فیلم‌ها نمونه‌هایش فراوان است، اما در دنیای بازی‌های ویدئویی به ندرت دیده می‌شود.

گیم پلی بازی Uncharted 4

زیبایی کار در روایت داستان آنجاست که بخش زیادی از این زمینه‌سازی‌ها و تعاملات میان شخصیت‌ها در حین گیم پلی صورت می‌گیرد و محیط اطراف نقش پررنگی در این فرآیند بازی می‌کند. برای مثال در یک صحنه نیتان، سالی و سم در یک جیپ نشسته‌اند و در حال عبور از صحرای زیبای ماداگاسکار هستند، سالی و سم که قبلا همدیگر را ندیده بودند از خاطراتشان برای هم تعریف می‌کنند و در این حین کنترل جیپ در دست شماست و باید از پستی و بلندی‌های صحرا عبور کنید. حتی می‌توانید از ماشین پیاده شوید و در محیط بگردید و حتی شاید سرنخ یا چند تکه از Collectionهای بازی را پیدا کنید و به پشت فرمان بازگردید و ببینید که مکالمات بین دو همراهتان از همان نقطه قبلی ادامه پیدا می‌کند!

وجود محیط‌های بزرگتر و بازتر یکی از تغییرات عمده‌ای است که در Uncharted 4 رخ داده و استفاده از آن‌ها تاثیرات بسیار مثبتی بر گیم پلی بازی گذاشته. مبارزات هم معمولا در چنین محیط‌هایی اتفاق می‌افتد، جایی که پوشش‌های گیاهی، بناها، صخره‌ها و موانع زیادی وجود دارد. به غیر یکی دو مورد، شما می‌توانید تمام مبارزات را مخفیانه انجام دهید و اگر هم لو رفتید، پنهان شوید و دوباره شانستان را امتحان کنید. غافل نشوید که دشمنان به واسطه هوش مصنوعی خوبی که از آن بهره‌مند هستند، در تمام مدت با احتیاط در جستجوی شما هستند. همچنین شما امکان خلق صحنه‌های اکشن را هم دارید. مثلا وقتی خشاب‌هایتان خالی شد می‌توانید از یک سراشیبی لیز بخورید و در انتهای سراشیبی طنابتان را به صخره آویزان کنید و با یک پرش بلند روی سر دشمنان فرود بیایید، اسلحه‌شان را بگیرید و شروع به تیراندازی کنید. آزادی عمل در بخش پلتفرمینگ هم در این نسخه پیاده سازی شده است و برای عبور از صخره‌ها معمولا چندین مسیر در دسترستان قرار می‌گیرد. هرچند در نگاه اول ممکن است این نکته چندان حیرت انگیز به نظر نرسد، اما همین مورد باعث پویاتر شدن دنیای بازی می‌شود.

بخش کلیدی در گیم پلی، قطعا شوتینگ لذت بخش بازی است که در Uncharted 4 به کلی دچار تغییر شده و دیگر خبری از شوتینگ سفت و  سخت Uncharted 3 نیست. در Uncharted 4: A Thief’s End شوتینگ بسیار نرم و دقیق کار شده و علاوه بر این سلاح‌های متنوع بازی هرکدام حس و وزن مخصوص خود را دارند.  به طور کلی سازندگان در این بخش و در حفظ یک تجربه منسجم عملکرد قابل قبولی داشته‌اند.

بخش مبارزات چند نفره هم که در روز اول عرضه با یک پچ چند گیگا بایتی به بازی اضافه شد، از نظر کیفیت دست کمی از بخش تک نفره ندارد. در این بخش شاهد محیط‌هایی پر از پستی و بلندی و عناصری مانند طناب هستیم. در مجموع 8 مپ و 3 مد (Plunder, TDM, Command) در این بخش قابل بازی هستند و ناتی داگ هم وعده داده که در آینده بخش co-op را به بازی اضافه کند. در ضمن تمام مپ‌ها و مدهایی که قرار است در آینده برای بازی عرضه شوند، رایگان هستند. در مد Command بازیکن‌ها در قالب 2 تیم باید قسمت‌های مختلف نقشه را به تصرف خودشان دربیاورند و آن‌ها را حفظ کنند. در مد Plunder هم بازیکن‌ها باید اشیایی که به صورت تصادفی در مپ ظاهر می‌شوند را به صندوقچه تیم خودی برسانند و در مقابل آن امتیاز دریافت کنند. مد TDM هم که دیگر احتیاجی به معرفی ندارد! به طور کلی بخش چند نفره Uncharted 4: A Thief’s End در مقایسه با تمام بازی های دیگر جذابیت‌های خاصی دارد و به راحتی می‌توان گفت مولتی پلیر Uncharted 4 ارزش زیادی را به این اثر اضافه کرده است.

در زمینه جلوه‌های بصری و گرافیکی هم همگان به توانایی‌های استودیو ناتی داگ آگاه هستند. همانطور که انتظار می‌رفت Uncharted 4 نقطه عطف جلوه‌های بصری در بین کنسول‌های این نسل است. در این نسخه به طرز شگفت‌انگیزی به جزئیات توجه شده است، حالت‌های چهره و انیمیشن تک تک شخصیت‌ها با دقت و وسواس و به زیبایی هرچه تمام‌تر طراحی شده است و در نزدیک‌ترین حالت به حرکات طبیعی انسان‌ها قرار دارد. محیط‌های بازی هم به لطف نورپردازی پیشرفته، Anti Aliasing بسیار با کیفیت و سیستم جدید رندرینگ بر اساس حجم فیزیکی، شما را مجذوب خود می‌کنند. مدلینگ شخصیت‌ها هم در مقایسه با تمام بازی‌های ویدئویی که در حال حاضر موجود هستند، در سطح بالایی قرار دارد. عضلات، چربی و پوست صورت نیتان در شرایط مختلف واکنش نشان داده و تغییر حالت می دهند، ذرات نور از سطح پوست عبور می‌کنند و باعث خلق افکت‌های بسیار نزدیک به واقعیت می‌شوند. تک تک این موارد در کنار هم بهترین گرافیک حال حاضر کنسول‌های نسل هشتم را ارائه می‌دهند.

موسیقی بازی Uncharted 4

در بخش صداگذاری و موسیقی هم باید بگوییم که امکان انجام کاری با کیفیت‌تر از آنچه که صداگذاران و سازندگان موسیقی Uncharted 4: A Thief’s End انجام داده‌اند، وجود ندارد و کار آن‌ها در بالاترین سطح کیفیت عناوین روز دنیا قرار دارد. در وهله اول نولان نورث دوست داشتنی را داریم که باز هم در قالب شخصیت نیتان خوش درخشیده و بهترین اجرا و صداگذاری را داشته است. تروی بیکر نیز که تنها حضور در یکی از عناوین سری Uncharted را در کارنامه پر افتخار کم داشت، در این نسخه در نقش سم، ایفای نقش کرده و با اجرای عالی خود یکی از ارکان اصلی بازی در این نسخه محسوب می‌شود. علاوه بر این 2 شخصیت، دیگر شخصیت‌ها و صداگذاران هم در قالب نقش‌های الینا و سالی و ... حداکثر قدرت خود را به کار گرفته‌اند.

در زمینه موسیقی نیز با وجود اینکه در نسخه چهارم دیگر Greg Edmonson کار ساخت و تنظیم موسیقی را بر عهده نداشته و این وظیفه بر عهده Henry Jackman گذاشته شده، اما جای هیچ گله و شکایتی باقی نمانده است. باید اعتراف کنیم که Henry Jackman کار خود را بی‌نقص انجام داده و انتخاب بسیار درستی برای نسخه چهارم بازی بوده است. تمامی قطعات، موسیقی‌ها و به طور کلی ساندترک بازی به مانند همیشه در این فرنچایز، بسیار عالی و با کیفیت هستند و حال و هوای بازی را در هر لحظه به خوبی به ما منتقل می‌کنند و کاملا با جو بازی همخوان و سازگار هستند. موسیقی زیبا از اولین شماره تاکنون همواره به عنوان یکی از برترین نقاط قوت فرنچایز Uncharted محسوب می‌شده و باید گفت Henry Jackman در نسخه چهارم هم این میرات ارزشمند را حفظ کرده و ادامه داده است.

این مطلب راهم مطالعه کنید: نقد و بررسی بازی Marvels Avengers

جمع بندی

از نظر فنی، آنچارتد ۴ دستاوردی بی نظیر است که شاید تنها خود ناتی داگ بتواند یکبار دیگر با عنوانی متفاوت، به سطحی مشابه آن دست پیدا کند. با توجه به، به انتها رسیدن داستان و همچنین صحبت‌های تیم سازنده، Uncharted 4 قطعا آخرین آنچارتد ساخته ناتی داگ است. ناتی داگ بار دیگر با همراهی تیم بااستعداد خود و کمال طلبی پایان ناپذیرش، دست به خلق تجربه‌ای ناب در بازی‌های ویدئویی زده و پایانی شکوهمند و مجلل برای قهرمان شوخ طبع دنیای آنچارتد فراهم کرده است.

خرید بازی Uncharted 4

فراموش نکنید فروشگاه گنوپلی یک مرجع دوست داشتنی برای خرید بازی‌های پلی استیشن ۴، بازی‌های پلی استیشن ۵، بازی‌های ایکس باکس وان و بازی‌های ایکس باکس های جدید سری ایکس و سری اس است که شما می‌توانید بازی‌های مورد علاقه خود از جمله UNCHARTED: The Nathan Drake Collection را خریداری کنید. 

یکی از خدمات جالب فروشگاه گنوپلی خرید و فروش بازی‌های کارکرده و دست دوم است که شما می‌توانید دیسکت بازی‌هایی که تمام کرده‌اید را از طریق گنوپلی به فروش برسانید و بازی‌های جدید که دوست دارید با تهیه کنید.

در پایان می‌توانید به تماشای تریلر بازی Uncharted 4 بنشینید: 

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد